Questions about AuthorizationService

1 year 3 months ago #3081 by zephy
I've set up the AuthorizationService feature and when a user registers it works as expected for marking or not the "Age verified" option.

However in world it works on a region level (although when trying to go to an age restricted region it gives a message "you have been banned" rather than the article I set in the global configuration?) but on a parcel level it lets anyone in no matter what I set - is it supposed to honour parcel age restrictions?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

1 year 3 months ago #3083 by foto50
Hi zephy

No, as of OpenSimulator 0.9.0.1 I found no possibility to honor parcel settings

Greetz
FoTo50

Please Log in or Create an account to join the conversation.

1 year 3 months ago #3086 by zephy
Actually as far as I can work out, I can only use the estate to control access as if I have the estate open to all and the region set as Adult, it still lets non age (and/or non payment info on file) users in to that region ?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

1 year 3 months ago #3087 by foto50
Hi zephy

Not really: if estate is opened to all, but a region is set to mature or adult and you have AuthorizationService enabled in jOpenSim settings, users will not be able to enter the region unless they have passed the AuthorizationService procedure (mind to change also OpenSim.ini as described in the addon help in your admin).

While local users will pass this via the Joomla built in profile field "dob" (date of birth), HG users will simply have to say "yes or no" since there is currently no database record for them in the local grid.

I pretty much know that this is no bullet proof age verification system. But at least it is a tool for grid masters/owners to show they care about it in case it's needed.

Greetz
FoTo50

Please Log in or Create an account to join the conversation.

1 year 3 months ago #3088 by zephy
I have it all set up as per the info and I can see it being called watching the terminal, however I notice it does show an error:
16:08:49 - [HG ENTITY TRANSFER MODULE]: region Luxgrave flags: 4
16:08:49 - [ENTITY TRANSFER MODULE]: Teleporting Mary Smith bf796aea-35fa-11e9-86dc-8439be77621e from Mintor to http://worlds.quintonia.net:9000/ (http://worlds.quintonia.net:9000/) Luxgrave/<329, 175, 22>
16:08:49 - [REMOTE AUTHORIZATION CONNECTOR]: IsAuthorizedForRegion checking bf796aea-35fa-11e9-86dc-8439be77621e for region f4a432a7-63b2-5de8-9c90-518cb7329147
16:08:49 - [AUTHORIZATION CONNECTOR]: IsAuthorizedForRegion checking bf796aea-35fa-11e9-86dc-8439be77621e at remote server https://www.quintonia.net/index.php?option=com_opensim&view=auth&format=xml&tmpl=component
16:08:49 - [SynchronousRestObjectRequester]: Web request https://www.quintonia.net/index.php?option=com_opensim&view=auth&format=xml&tmpl=component returned error: InternalServerError
16:08:49 - [ENTITY TRANSFER MODULE]: Mintor transfer protocol version to Luxgrave is 0.6 / 0.6
16:08:49 - [ENTITY TRANSFER MODULE]: Determined that region Luxgrave at 1000,1003 size 512,512 needs new child agent for agent Mary Smith from Mintor
16:08:49 - [SCENE PRESENCE]: Closing child agents. Checking 1 regions in Mintor
16:08:49 - [HG ENTITY TRANSFER MODULE]: CreateAgent http://worlds.quintonia.net:9000/ http://worlds.quintonia.net:9000/
16:08:49 - [SCENE]: Region Luxgrave told of incoming child agent Mary Smith bf796aea-35fa-11e9-86dc-8439be77621e (circuit code 49009379, IP 192.168.1.191, viewer Firestorm-Releasex64 6.0.2.56680, teleportflags (ViaLocation), position <329, 175, 22>. From region Mintor (e2a4c2a7-73b2-4de8-9a30-515cb3c29137) @ http://worlds.quintonia.net:9000/
16:08:49 - [REMOTE AUTHORIZATION CONNECTOR]: IsAuthorizedForRegion checking bf796aea-35fa-11e9-86dc-8439be77621e for region f4a432a7-63b2-5de8-9c90-518cb7329147
16:08:49 - [AUTHORIZATION CONNECTOR]: IsAuthorizedForRegion checking bf796aea-35fa-11e9-86dc-8439be77621e at remote server https://www.quintonia.net/index.php?option=com_opensim&view=auth&format=xml&tmpl=component
16:08:49 - [SynchronousRestObjectRequester]: Web request https://www.quintonia.net/index.php?option=com_opensim&view=auth&format=xml&tmpl=component returned error: InternalServerError
16:08:49 - [SCENE]: Region Luxgrave authenticated and authorized incoming child agent Mary Smith bf796aea-35fa-11e9-86dc-8439be77621e (circuit code 49009379)

Not sure if that sheds any light on it?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

1 year 3 months ago #3091 by foto50
Hi zephy

Took me a while to find this issue ;) it seems one line in jOpenSim's auth service is causing a deprecated message since one of the recent Joomla versions ... not sure since when, but I could reproduce it at least with 3.9.3 ... when these messages are enabled and display errors is on, the xml gets invalid

While your console tells
.../index.php?option=com_opensim&view=auth&format=xml&tmpl=component returned error: InternalServerError
on mine I get
Invalid XML from POST .../index.php?option=com_opensim&view=auth&format=xml&tmpl=component

I have fixed this in the current dev version, available at www.jopensim.com/jopensim3/nightly/com_o...9-02-24-12-49-13.zip

In case you want to check it out, please let me know if this also solved your issue

Greetz
FoTo50

Please Log in or Create an account to join the conversation.

1 year 3 months ago #3095 by zephy
Thanks for quick response on this. Good and bad news...

Good news is that the authorization service is now working as expected.

Bad news is that trying to do some things (edit profile or do a search) on the Joomla front end when logged in as a user gives error "syntax error, unexpected '$data' (T_VARIABLE)"

Please Log in or Create an account to join the conversation.

1 year 3 months ago #3096 by zephy
Actually the error might be something at my end - I'm looking in to it...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

1 year 3 months ago #3097 by foto50
Hi zephy

No, this error was caused by me rushing too much ;) grrrrr

A small typo caused this ... solved in www.jopensim.com/jopensim3/nightly/com_o...9-02-24-15-38-53.zip ... sorry

Greetz
FoTo50

Please Log in or Create an account to join the conversation.

1 year 3 months ago #3098 by zephy
Alas no, I rolled back and it was fine then installing that nightly build generates the error as mentioned above :-(

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.319 seconds

Search

Our Regions

Region: Loc X: Loc Y:
Agora 1000 998
Basilic… 1007 1000
Bay Sho… 997 1003
Boardwa… 1003 1004
BoraBor… 1002 999
Canary … 997 999
Creator… 990 990
Crystal… 1001 1000
DeepTho… 1005 998
Fantasy 1009 1004
FoToSan… 996 995
Hiatus 1007 1004
jAdult 1003 1003
jCity 1009 1003
jOpenWe… 1000 999
JuniorT… 1002 1001
Kanadah… 1002 1000
Kansas 1007 1003
Kodu 980 983
LindaKe… 1000 997
MA2 1008 1003
MA5 1008 1004
MonteSc… 1001 1001
Mountai… 1009 1000
Naos 999 999
Pangaea 1005 1003
RiverSi… 999 1000
Sakani 999 998
Snambin 1001 998
Tropica… 1004 1003
ViewerH… 1002 998
WaterWo… 1001 999
WilderK… 1000 1000

Donate jOpenSim

Please consider supporting our efforts.

Amount